Al op jeugdige leeftijd werd de interesse van Sunniva van ’t Hoff in de edelstenen gewekt. Zij volgde in Engeland de studie voor gemmologie [FGA]  edelsteenkunde en bekwaamde zich vervolgens in de lithotherapie. Dit is een alternatieve geneeswijze waarbij gebruik gemaakt wordt van edelstenen, en zij behoort tot één van de eersten die deze therapie in Nederland toepasten.

Behalve het uittesten welke steen bij iemand past kan zij door haar jarenlange ervaring mensen middels persoonlijk consult laten ervaren wat edelstenen en mineralen met ons doen. Hierbij kunnen ook klank en aurabehandelingen worden toegepast. Op deze wijze heeft zij al veel mensen in contact gebracht met de wonderbaarlijke wereld van de edelstenen en mineralen.

Later kwam zij in contact met Peter te Riet waarna ook hij in de ban van de edelstenen en mineralen raakte. Hij is zich gaan bezig houden met het slijpen en bewerken van edelstenen en bekwaamde hij zich in het edelsmid vak. Zo kwam een synergetische samenwerking tot stand. Hieruit is Het Edelstenenwinkeltje ontstaan, het centrum voor schoonheid en rust in Oost Nederland.